Fysik

Hubble loven

15. august 2009 af what333 (Slettet)

Vi ser på to galakser, hvis hastigheder bort fra os antages at være hhv. 1000 km/s og 3000 km/s.
 

a. Brug Hubbles lov til at bestemme de to galaksers afstande fra os.
 

Jeg ved at: V = H*D
V: hastighed
H: Hubbles konstant
D: Afstand
 


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. august 2009 af kieslich (Slettet)

Du kender V, og H kan du slå op. Wiki: H = 74.2 ± 3.6 (km/s)/Mpc

Omformer du din sammenhæng fås D = V/H.   Nu er det bare at sætte ind og udregne.


Svar #2
15. august 2009 af what333 (Slettet)

okay tak, men vil det så sige at beregningen vils e ud som:

1000 (km/s) / 3.6(km/s)/Mpc

eller:

1000 (km/s) / 74.2 (km/s)/Mpc

??


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. august 2009 af Jerslev

#0: Sidste.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #4
15. august 2009 af what333 (Slettet)

Takker :D


Skriv et svar til: Hubble loven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.