Matematik

2.gradspolynomien+ligning?

16. august 2009 af 8515281 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der kan fortælle mig hvad forskellen på en 2. gradsligning og en 2. gradspolynomien er?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2009 af mathon

2. gradsligning: ax2 + bx + c = 0

2. gradspolynomium: f(x) = y = ax2 + bx + c


Svar #2
16. august 2009 af 8515281 (Slettet)

ja :) Men hvordan beskriver man forskellen med ord?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. august 2009 af mathon

2. gradsligning er selvsagt en ligning

2. gradspolynomium er et ydtryk i x af 2. grad


Svar #4
16. august 2009 af 8515281 (Slettet)

Tak :-)

Ved bare ikke om det er dét min lærer er ude efter :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. august 2009 af mathon

...det ved ingen bedre end du...


Svar #6
16. august 2009 af 8515281 (Slettet)

nej :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. august 2009 af kieslich (Slettet)

et andengradspolynomium er en funktion hvis graf er en parabel.

en andengradsligning er en ligning som beskriver/kan bruges til at finde parablens nulpunkter.

så funktionen beskriver hele grafens forløb, mens ligningen kun finder skæringerne med x-aksen (hvis der er nogen)


Svar #8
16. august 2009 af 8515281 (Slettet)

mange tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. august 2009 af MN-P (Slettet)

En 2.gradsligning er et udsagn

Som det er muligt at afgøre om  udsagnet er falst eller sandt.

(et andet eksembel på et udsagn kunne være: Peters bil er rød hvis man ser på bilen kan man afgøre om udsagnet er sandt.)

2. polynomiet er ikke et udsagn, da det ikke er muligt at afgøre om det er sandt eller falsk

(Rød er derimod ikke et udsagn)

y=x2+ax+b er en funktion


Svar #10
17. august 2009 af 8515281 (Slettet)

Tak :-) <3


Skriv et svar til: 2.gradspolynomien+ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.