Matematik

Tangent ?

18. august 2009 af nadine123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

ligningen for tangenten til x*x+1 i punktet (0,1)
hvordan skal jeg så tænke og regne ud`?


Svar #1
18. august 2009 af nadine123 (Slettet)

er det ikke noget med at en tangent altid skal skærer i 0?? :S


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. august 2009 af Paul Erdös (Slettet)

 Tangenten har en helt explicit ligning, som du sikkert har i din formelsamling.

Vi skriver den normalt f(x)=f(x0) + f'(x0)(x-x0).

Ved at indsætte i denne ligning fås da f(x)=1+1(x-0)=1. Du får den funktion der er konstant 1. Det er fordi hældningen er præcis 0 i toppunktet for dit andengrads polynomium.


Svar #3
18. august 2009 af nadine123 (Slettet)

hvorfra kan du se det er nul


Svar #4
18. august 2009 af nadine123 (Slettet)

altså inde i denne  formen skriver indsætter man koordinatsættet også for jeg svaret på ligning for tangenten


Skriv et svar til: Tangent ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.