Matematik

Stamfunktion

18. august 2009 af Snabs (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvodan kan jeg angive stamfunktionen til f, hvis jeg ved at den går igennem et bestemt punkt samt kender f's punkt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2009 af Paul Erdös (Slettet)

 Jeg er ikke helt sikker på, hvad du mener med din formulering. Men prøv med følgende:

Du tager det ubestemte integrale til f, og finder alle stamfunktioner beskrevet ved F(x)+c, hvor c er en ukendt konstant.

Du indsætter så dit punkt, lad os kalde det (a,b), så F(a)+c=b. Dette kan du nu bruge til at bestemme c. Nu har du din konkrete stamfunktion er F(x) +c, hvor c nu er en kendt værdi.


Svar #2
18. august 2009 af Snabs (Slettet)

Med andre ord: Hvordan kan jeg nagive stamfunktionen til f hvis jef ved at den går igennem eksempelvis (-1,4)

PS: Forstår ikek så meget af det du skriver :-(


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2009 af Paul Erdös (Slettet)

 Med punktet fra dit eksempel, gør du følgende:

Find stamfunktionen F(x)+c ved at integrere f(x). (Man skriver en stamfunktion til f(x) som F(x))

Indsæt så punktet så F(1)+c=4. I denne ligning kan du isolere c. Nu har du fundet den stamfunktion der går igennem punktet (1,4).


Svar #4
18. august 2009 af Snabs (Slettet)

vil du være så venlig at skrive resultatet UDEN udregninger så jeg kan se efter når jeg engang er færdig?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. august 2009 af Paul Erdös (Slettet)

Du har jo ikke fortalt mig hvad f er for en funktion. Før det kan jeg ikke give dig resultatet. 


Svar #6
18. august 2009 af Snabs (Slettet)

Sådan her, opgaven er her: http://peecee.dk/upload/view/186836
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. august 2009 af Paul Erdös (Slettet)

Jeg får dette svar: F(x)=-1/4x2+2,5x+6,75. Se om du kan komme frem til det svar.


Svar #8
18. august 2009 af Snabs (Slettet)

dte prøver jeg, tusind tak :-)


Svar #9
18. august 2009 af Snabs (Slettet)

hmm ved integrationen af f (-0,5x+3) får jeg stamfunktionen 3x-0,25x^2 og ved indsættelse af punktet -1,4 får jeg at stamfunktionen til f(x) er givet ved F(1)=3*-1-0,25*-1^2+x=4⇔x=27/4?? :-S

hvad gør jeg forkert? :-(


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. august 2009 af Paul Erdös (Slettet)

 Den funktion du integrer hedder 0,5x+2,5. 


Svar #11
18. august 2009 af Snabs (Slettet)

Doh! Troede grafen skar ved y=3 :-S takker


Svar #12
18. august 2009 af Snabs (Slettet)

Jeg får på ingen måder det du har fået får blot 6,75...


Brugbart svar (1)

Svar #13
18. august 2009 af Paul Erdös (Slettet)

F(x)=-1/4*x^2+2,5x+c

F(1)=4

 ⇒ -1/4*(-1)^2+2,5(-1)+c=4 

⇒ c=4+1/4+2,5=6+3/4=6,75

Derfor

F(x)=-1/4*x^2+2,5x+6,75


Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.