Engelsk

Kort engelsk-oversættelse

19. august 2009 af iiMAJAii (Slettet)

Hej :)

Er der en meget venlig sjæl der gider kigge min engelsk- a aflevering igennem, og eventuel rette/påpege de fejl der måtte være?

På forhånd mange tusind tak ;)

Først på dansk:

De kommer 10 minutter efter, at timen er begyndt. De har ikke lavet lektier, har glemt bøgerne der hjemme, forstyrrer undervisningen ved at tale højt til sidemanden, går ud og ind af klassen som det passer dem og går deres vej 20 minutter, før timen er slut, så de kan nå bussen.
Sådan beskriver mange gymnasielærer nutidens elever. Lærerne har med bekymring været vidne til, at et stigende antal elever opfører sig fuldstændigt, som de har lyst til og nægter at tage noget ansvar for, at der kommer noget fornuftigt ud af undervisningen.
Men hvad er mon årsagen? Er gymnasiet simpelthen for kedeligt, eller er eleverne simpelthen for forkælede? Har internet og videospil ødelagt unges evne til at koncentrere sig?
Der er mange spørgsmål og kun få svar, men et synes at være sikkert: de unge er ikke blevet dumere, og de formes fortsat af den kultur, de er vokset op i.
 

Og så på engelsk  :)


They arrive 10 minutes after the class has begun. They have not done their homework, have forgotten the books at home interrupt the lessons by talking loud to the pupil next to them, walk out and in of the classroom as it suit them and leave twenty minutes before the class ends, so that they can catch the bus. This is how many grammar school teachers describe the pupils of today. The teachers have with worry been witnesses to the fact that a rising number of pupils are behaving like it suit them and simply refuse to take any kind of responsibility to, that there comes anything sensible out of the education.
But what can the cause be? Is the grammar school simply too boring, or is the students simply too spoiled? Have the internet and videogames ruined the young people’s abilities to focus?
There are many questions and only few answers, but one thing is for certain: The young people have not become stupider and still they are being shaped by the culture they have grown up in.
 


Svar #1
19. august 2009 af iiMAJAii (Slettet)

:)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. august 2009 af Isomorphician

the class = class

it suit = it suits

been witnesses to the fact = witnessed the fact

responsibility to = responsibility for

, that there comes anything = that something sensible comes

is the students = are the students

the young = young

stupider = more stupid


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2009 af Stygotius (Slettet)

 They arrive 10 minutes after the (class) lesson ("class" er amerikansk, ikke engelsk) has begun. They have not done their homework, haven't (forgotten) brought   their books, (at home) (interrupt) interrupted the lessons by talking (loud) loudly to their (pupil next to them) class mates, (walk) walked  (out and) in and out of the (classroom) class room as (it suit them) they pleased and they leave twenty minutes before (the class ends) time (, so that they can) in order to catch the bus. This is how many grammar school teachers describe the pupils of today. The teachers have (with worry been witnesses to the fact) been concerned to see (that) how a rising number of pupils (are behaving like it suit them) just do what they please and simply refuse to (take any kind of) share the  responsibility (to, that there comes anything sensible out  of the)  for a successful outcome of the lesson.
But what (can the cause be) is the reason behind all this? Is the grammar school (simply) just too boring, or (is) are the students (simply too) just spoiled brats? Have the internet and videogames ruined (the) young people’s ability(ies) to (focus) concentrate?
There are many questions and (only) few answers, but one thing is (for) certain: (The young people) Youngsters (have not become stupider) are not more stupid now than they were, and (still)  they are still a product of the society in which they grow up.(being shaped by the culture they have grown up in).

Du skal nok også se dit danske efter i sømmene.


Skriv et svar til: Kort engelsk-oversættelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.