Matematik

Sinusrelationer i interactive

22. august 2009 af sethzor (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hey allesammen!

Jeg bruger sinusrelationerne i en opgave, hvor den hedder:

solve(( (sin(67.2#deg))/(7.74658) )=( (sin(B))/(8.34) ), B)

Men når jeg har gjort dette, får  jeg dette resultat:

b=2*@n1* pi + 1.6935 or b=2*@n1* pi + 1.4481

Hvad gør jeg forkert?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2009 af peter lind

Ingenting. Svaret er korrekt. Du skal dog lige være opmærksom på at resultatet er afleveret i radianer ikke i grader.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2009 af mathon

sin(B)/8,34 = sin(67,2°)/7,74658

sin(B) = sin(67,2°)/7,74658*8,34

Bspids = sin-1(sin(67,2°)/7,74658*8,34) ≈ 83°

Bstump = 180° - 83° = 97°

.................................................................
vinkelmålet sættes til DEGREE

approx(solve(sin(67.2)/7.74658=sin(bb)/8.34,bb))                     bb = B

som i displayet viser
bb = 360·(k+0,269528) or bb = 360·(k+0,230472)                    (k =@n)   (sinus er en periodisk funktion)

hvilket for k∈{0,1}
giver
bb = 360*0+360*0,269528  or  bb = 360*1+360*0,230472

bb = 97,0301  or  82,9699
 


Svar #3
22. august 2009 af sethzor (Slettet)

 #1

Selvom jeg går ind i mode settings og vælger degree, gør den stadig det her....

#2

tak for svaret, men har mere brug for at vide hvad jeg gør galt i selve interactive..

Det sidste du skriver fatter jeg ingenting af, jeg tror slet ikke vi har arbejdet med det endnu...

Takker!


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2009 af kieslich (Slettet)

#0

Indtast :

solve( sin(67.2)/7.74658 = sin(B)/8.34 , B)| 0<B and B< 180

så får du kun to løsninger, og ud fra din figur kan du se hvilken der er den rigtige


Svar #5
22. august 2009 af sethzor (Slettet)

 Uh der var noget som virkede rigtigt, kan huske det der, takker!

MEN. Nu står der bare "false" :S


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. august 2009 af kieslich (Slettet)

du må have tastet forkert. min giver B = 82.9697 or B = 97.0302.

pas på med dine parenteser, du bruger for mange


Svar #7
22. august 2009 af sethzor (Slettet)

 Mystisk, jeg kopierede din og satte det ind og så gav den false, men så fandt jeg ud af den automatisk var gået tilbage til radian, nu virker det! Takker :)


Skriv et svar til: Sinusrelationer i interactive

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.