Matematik

Funktion med skærings

24. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Se vedhæftede.

altså vi ved følgende:

f(t)=2t.

F´(t) skal være lig f(t), altså f(t) = F´(t) = 2t.

Samt at F skærer t-aksen for t=-1.

Hertil skal jeg finde regneforskriften for stamfunktionen F..

Jeg ved at F er en stamfunktion, hvis F´ = f... Kan det bruges til noget i dene samenhæng. Ved ikke lige, hvordan den skal gribes an.

Vedhæftet fil: opg. 618.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2009 af Isomorphician

Find F(t).

Løs F(-1) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2009 af mathon

F(t) = t2 + k

F(-1) = (-1)2 + k = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2009 af desert_eye (Slettet)

f(t) = 2t

F(t) = t2 + c

Du ved den skal skære t-aksen i t=-1, dvs. du ved at F(t) = 0.

0 = (-1)2 + c

c= -1

F(t) = t2 -1


Svar #4
24. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

#3 Hvordan kan jeg vide at F(t)=0 udfra at den skærer t-aksen i t=-1? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2009 af desert_eye (Slettet)

t-aksen er 1. aksen her er F(t)=0

altså et hvert punkt på 1. aksen har y-værdien nul, fordi den hverken ligger over/under 1. aksen.


Skriv et svar til: Funktion med skærings

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.