Matematik

problemregning

24. august 2009 af Tinalee2001 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

på udsalg købte Marie en frakke for 1200,-

Frakken var nedsat med 40%

frakken koster rigtig ?

forretningens indkøbspris var 800,-

i udsalgstiden kostede frakken ________% mere end indkøbspris?

gerne med forklaringer hvordan i gjordde det 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2009 af Danielras (Slettet)

Du har vel selv et bud?


Svar #2
24. august 2009 af Tinalee2001 (Slettet)

 4800,- og 45 % men det var forkert


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2009 af Danielras (Slettet)

Du ved at jakken er nedsat med 40%. Dvs. at den nuværende pris svarer til 60% af den oprindelig pris (100%-40%=60%).

1% af den oprindelige pris er altså:

1200/60 = 20

Hvormed 100% af den oprindelige pris er:

20*100 = 2000

I toeren ser du at forskellen på indkøbsprisen og tilbudsprisen er 400 kroner. Hernæst er det bare at se hvor mange procent af indkøbsprisen denne forskel udgør:

prisstigning = 400/800 = 0,5 = 50%

Altså koster jakken 50% mere end indkøbsprisen.


Svar #4
24. august 2009 af Tinalee2001 (Slettet)

 tak


Skriv et svar til: problemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.