Matematik

Blandede matematikstykker :)

26. august 2009 af IdaEriksen (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 a) hvor meget er 1100 større end 900? (angives i procent

b) hvor meget er 900 mindre end 1100? (angives i procent)

c) mennesker bliver 0,25% højere hvert år. Hvis gennemsnitshøjden i dag er 1,77 m, hvad er den om 10 år?

Håber i lige kan bruge lidt tid på at hjælpe mig. Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2009 af Yow! (Slettet)

a) (1100-900) / 900  =  ????   husk at gange ???? med 100 %

b) (1100-900) / 1100  = ????     tilsvarende ganger du ???? med 100 %


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2009 af anna0207 (Slettet)

c) 1,77m(1,25)^10år = ????


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2009 af Yow! (Slettet)

c) her skal du bruge vækstformlen(renteformlen)

Kslut = Kstart(1+x)n                     

hvor er Kslut er højden efter n perioder

Kstart er højden i starten (dvs. 1,77 m)

x er væksten i procent angivet som decimaltal (dvs. 0,0025    da 0,25/100 = 0,0025)

n er antal vækstperioder (dvs. 10 år) 

indsæt oplysningerne i formlen og du kan beregne det du får besked på.....


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2009 af Yow! (Slettet)

arghhhh.... det går ikke helt #2

man kan ikke blive 16,48 m høj, vel??? :) hehehehe


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2009 af anna0207 (Slettet)

upss. Det var 1,77(1,0025)^10 


Skriv et svar til: Blandede matematikstykker :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.