Matematik

Vekorer

26. august 2009 af Hejhejhhx (Slettet) - Niveau: A-niveau

En trekant ABC er bestemt ved punkterne A(1,-3) B(5,6) C(8,3)

Bestem samtlige vinkler i trekanten?

Hvilken fremgangsprocess / formel skal jeg bruge, jeg jeg ikke finde hoved og hale i det :S

PÅ forhånd - tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Bestem vektorerne mellem hvert hjørne og brug skalarproduktet til at finde vinklerne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal starte med at tegne den i et koordinatsystem og derefter skønner du vinklerne, så de har noget at sammenligne med. Du kan simpelthen også blot måle dem op med en vinkelmåler. De skal jo tilsammn give 180 grader.


Svar #3
26. august 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

Hvordan bestemmer jeg vektorerne når det er punkterne jeg har ??

Skalarproduktet = --> a  * --> b = a1b1 + a2b2 ???


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#3: Bestemt vektorerne først. ;)


Svar #5
26. august 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

Hvordan ???? Vil du ikke vise det med det ene hjørne ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. august 2009 af mathon

AB = [5-1;6-(-3)]
AC = [8-1;3-(-3)]


Skriv et svar til: Vekorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.