Matematik

parabel

29. august 2009 af klogeåge004 (Slettet)

hej

jeg kan virkelig ikke finde ud af denne opg

i et koordinatsystem er en parabel P og en linje l bestemt ved

P: y= (-0,5)x2+4x-1

l: y=x-1

A) bestem koordinatsættet til parablen toppunkt.

B) bestem koordinatsættene til de to skæringspunkter mellem linien l og parablen P.

håber i kan hjælpe mig


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. august 2009 af Blueoil (Slettet)

A) Start med at finde x-værdien med formlen:

x = -b / 2a

B) Sæt forskrifterne lig med hinanden:

(-0,5)x2 + 4x - 1 = x -1

Og løs Ligningen


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. august 2009 af Orksted (Slettet)

For at finde frem til toppunktet af parablen kan du bruge dette link,  http://da.wikipedia.org/wiki/Andengradspolynomium

under toppunktet for et andengradspolynomium.

Når Du bestemme koordinatsættene til de to skæringspunkter mellem parablen og linjen, sætter Du dem lig hinanden, da de to koordinatsæt således vil være ens i netop de to punkter, hvor skæringen er.

Mvh

Iver


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. august 2009 af mathon

alment:
parablen

P:  f(x) = y = ax2 + bx + c

med toppunkt T(-b/(2a);-d/(4a))
skæres - hvis skæringspunkter findes -
med linjen

l: y = hx + q

i skæringspunkter bestemt
ved

ax2 + bx + c = hx + q

dvs.

ax2 + (b-h)x + (c-q) = 0


Skriv et svar til: parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.