Matematik

Mat 3H opg 253

31. august 2009 af SYCL (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej

er der nogen der kan hjælpe mig med opg 253 i Mat 3H

Det areal, der begrænses af linjen med ligningen y = ax og grafen for funktionen f(x) = 3x^2, er lig med 4. Beregn a.

Tak!

Stv


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2009 af kieslich (Slettet)

Find først skæringspunkternes x-værdi:  ax = 3x2      giver 0 og a/3

Arealet mellem de to grafer skal være 4, så

4 = ∫ ax - 3x2 dx (fra 0 til a/3)  = .........

Giver en ligning i a, som løses. (a = 6, måske)


Svar #2
31. august 2009 af SYCL (Slettet)

tak


Skriv et svar til: Mat 3H opg 253

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.