Matematik

logaritmefunktioner haster!!!!!

01. september 2009 af missunknow (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej. jeg har siddet med en opgave i lang tid nu og kan stadig ikke finde ud af den. jeg håber der er nogen som kan hjælpe mig med den.

en jernklods opvarmes og afkøles derefter af luften. afkølingen kan beskrives ved funktionen: a(t)=20+880*0,95^t, t ≥ o,

hvor afkølingen påbegyndes til t = 0, og a(t) er klodens temperatur, målt i grader, til tiden t.

A) hvilken temperatur blev jernklodsens opvarmet til?

B) til hvilket tidspunkt er jernklodsens temperatur 200 grader?

C) hvilken temperatur har luften, hvor klodsen afkøles?

D) hvilken temperatur nærmer klodsen sig, når tiden går?

får jernklodsen nogensinde en temperatur på 20 grader?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2009 af Isomorphician

A) find a(0)

B) løs a(t) = 200

C+D) Kig på hvad a(t) går mod for høje t-værdier.


Svar #2
01. september 2009 af missunknow (Slettet)

hvad mener du med A(0) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2009 af Isomorphician

Sæt 0 ind på t's plads.


Svar #4
01. september 2009 af missunknow (Slettet)

okay tak :)

hvad med i B'eren? skal jeg ikke bare sætte 200 in på a's plads ?


Skriv et svar til: logaritmefunktioner haster!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.