Matematik

definitionsmængde. plz hjælp!

02. september 2009 af Fremder (Slettet) - Niveau: A-niveau

Heej . er der ikk nogen der vil hjælpe mig eller forklar mig hvordan man bestemmer defintionsmængde. :S

opgaven siger :

f(x)= 1-sqrt(x)/ 1-x

angiv definitionsmængden for f, og gø'r rede for hvorfor man ikke umiddelbart kan se, hvad f går imod´, når x går mod 1.

vis derefter at : 1-sqrt(x)/1-x= 1/1+sqrt(x) og udnyt dette til at bestemme limf(x), når x går mod 1.

i det først skal man ikke sige solve(1-x/1-x) ?? det gover false. :S jeg er blaaank.. :S håber der er nogen der vil forklar mig hvordan man gør.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2009 af mathon

Dm(f) = R+∪{0} \{1}


Svar #2
02. september 2009 af Fremder (Slettet)

hvordan kom du frem til det? :D jeg vil gerne have en der kan vise mig hvodan man gør?


Svar #3
02. september 2009 af Fremder (Slettet)

Kom nu, folkens.! Vil I ikke bare forklar mig, hvordan man gør??:S


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2009 af mathon

Kære utålmodige De

sqrt(x) er defineret for R+∪{0}
en nævner må aldrig blive lig med nul, hvilket (1-x) gør for x = 1; 1 skal altså fraregnes

konklusion:
Dm(f) = R+∪{0}\{1}
 


Svar #5
02. september 2009 af Fremder (Slettet)

Ok ;D taaak


Skriv et svar til: definitionsmængde. plz hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.