Matematik

Parabler

03. september 2009 af polet (Slettet)

Lige endnu et...

En parabel har ligningen y=0.5x^2-0,5x-3 og en ret linje har ligningen y=1,5x+b.

Bestem den værdi af b, hvor parablen og linjen har netop ét fælles punkt


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. september 2009 af mathon

fællespunkt kræver bl.a. identisk 2. koordinat
hvoraf

y = 0.5x2- 0,5x - 3 = 1,5x + b

0,5x2 - 2 x - (3+b) = 0 som med netop én løsning
kræver

d = (-2)2 - 4*0,5*(-(3+b)) = 0

4 + 6 + 2b = 0...........


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2011 af Me292 (Slettet)

"d = (-2)2 - 4*0,5*(-(3+b)) = 0"  - Kan du forklare dette led bedre for mig? 

Kan ikke forstå hvorfor 0,5xpludselig bliver til (-2)2
I hvert fald forsvinder x'erne - det forstår jeg ikke helt...


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2011 af mathon

 

                      0,5x2 - 2 x - (3+b) = 0
eller
                      0,5x2 + (-2)x + (-3-b) = 0

   a = 0,5
   b = (-2)
   c = (-3-b)
 

   d = b2 - 4ac = (-2)2 - 4·0,5·(-3-b) = 4 - 2(-3-b) = 4 - (-6-2b) = 4 + 6 + 2b = 10 + 2b


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2011 af Me292 (Slettet)

Mange tak, men jeg fandt ud af det selv :-)


Skriv et svar til: Parabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.