Matematik

Andengradspolynomier.

05. september 2009 af Elgenhubert (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej ;D sidder med et lille problem.

Agumenter for værdimængdens størrelse for andengradspolynomier?

Hvis a < 0 har 2. Gradspolynomiet værdimængden +]-∞; -d/(4*a)¦[
Hvis a > 0 har 2. Gradspolynomiet værdimængden [-d/(4*a) ; ∞¦[
Dette ved jeg, men kan ikke finde ud af hvordan jeg skal agumentere for det.

Håber der er nogle der har lyst til at hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2009 af peter lind

Grafen for den tilhørende parabel har et toppunkt hvor y koordinaten har værdien -d/(4a) Hvis a mindre end 0 har den nedadvendte grene og kan blive lige så lille som du ønsker.

En anden måde funktionen kan også skrives y=a(x-p)2- d/(4a)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2009 af mathon

eller
f(x) = y =a(x+(b/(2a)))2- d/(4a) 


Svar #3
06. september 2009 af Elgenhubert (Slettet)

Tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: Andengradspolynomier.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.