Matematik

Integralregning?

06. september 2009 af faggot (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg har fået stillet opgaven:

g(x) = - x2 + k hvor k er et reelt tal. Bestem k så tangenten i punktet (2; g(2)) har forskriften y = - 4x +3.

Jeg har ingen anelse om hvordan jeg skal gribe den an. Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2009 af peter lind

Står der x2 eller x*2 ?. Det sidste giver en hældning af tangen på 2, hvilket ikke stemmer med opgaven. Du skal bruge at (2,g(2) skal ligge på tangenten. Kalder du ligningen for tangente y = f(x) = -4x+3 skal der gælde at f(2)=g(2)


Svar #2
06. september 2009 af faggot (Slettet)

 der står x i anden. ok, men hvordan ville udregningerne så se ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2009 af peter lind

f(2)= = -4*2+3, g(2) = -22+k


Skriv et svar til: Integralregning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.