Kemi

Idag!

06. september 2009 af Maria5000 (Slettet)

C6H8O6 + I2 --> C6H6O6 + 2 H+ + 2 I-

Jeg har først beregnet stofmængden af I2 udfra volumen = 11,5 mL og koncentration = 0,005 M
nI2 = 5,75 * 10^-5 mol

også skal jeg beregne stofmængden af ascorbinsyre udfra 0,0200 g og sammen med molarmassen på 176,13 g/mol

n(ascorbinsyre)= 1,136*10^-4 mol

så det meningen at jeg skal sammenligne de to stofmængde og om resultatet er forventet.
men det er det jo ikk?

burde stofmængderne ikke være ens? , fordi udfra reaktionsskemaet, kan vi jo se, at C6H8O6 og I2 reagerer i forholdet 1:1.

HJÆLP TAK!


Skriv et svar til: Idag!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.