Matematik

hjælp til mat.

06. september 2009 af mosdeh (Slettet)

hej alle sammen..

er der nogen der gider hjælpe mig med en matematik opgave, som jeg ikke rigtigt forstår.. jeg håber i kan hjælpe mig og fortælle mig hvad jeg skal.. på forhånd tak..

i et koordinatsystem i planen  er en linie L og en cirkel C bestemt ved:

L: y=-x+4

C= x²+y²-6x-10y+26=0

tegn linien L og cirkel C.

gør rede for, at linien L er tangent til cirkel C


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. september 2009 af peter lind

Jeg ka ikke tegne her på portalen. Desuden skal du lære de muligheder du selv har om dette.

Der er flere muligheder. Du kan finde skæringen mellem linien og cirklen. Dette gøres ved at løse de tilsvarende ligninger. Er der netop en løsning er linien tangent. En anden mulighed er at finde ligningen for den linie som går gennem centrum for cirklen og står vinkelret på den given liie. Skærer de hinanden i et punkt, der ligger på cirklen er linjen tangent. 


Svar #2
06. september 2009 af mosdeh (Slettet)

det er mega svart. jeg har fået 4 opgave som skal afleveres på mandag. jeg har prøvet meget at læse om det .. jeg forstår det simpel hen ikke..


Svar #3
06. september 2009 af mosdeh (Slettet)

pliz hjælpp


Svar #4
06. september 2009 af mosdeh (Slettet)

hvis jeg skal regne C= x²+y²-6x-10y+26=0 baglæns ud, for at finde centrum og radius er det sådan her som jeg har lavet ..

C= x²+y²-6x-10y+26=0 <=>

x²+y²-9-25+26=9+25 <=>

(x+3)²+(y-5)² =9+25+26= 60

centrum:(3,5)

radius: √(60) = 7,74

er det rigtigt jeg har gjort ????


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. september 2009 af peter lind

Når du flytter de 26 over på højre side skal du skifte fortegn Højre side bliver altså 9+25-26. Bortset fra det er det rigtig og slet ikke så dårligt.


Svar #6
06. september 2009 af mosdeh (Slettet)

når oki.. oki. det vil sige at R=√(8) = 2,8


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. september 2009 af peter lind

Ja; men jeg kan ikke se nogen grund til at levere tilnærmede resultater med mindre det står i opgaven eller du har fået at vide af din lære, at det skal du. Så aflever resultatet som kvrod(8)) =  2kvrod(2)


Svar #8
06. september 2009 af mosdeh (Slettet)

det er for at tage cirkel'en i koordinatsystemet..


Brugbart svar (1)

Svar #9
06. september 2009 af peter lind

Så skal du bruge det tilnærmede resultat.


Skriv et svar til: hjælp til mat.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.