Matematik

logaritmefunktion hjælp

06. september 2009 af missunknow (Slettet) - Niveau: A-niveau

en jernklods opvarmes og afkøles derefter af luften. afkølingen kan beskrives ved funktionen: a(t)=20+880*0,95^t, t ≥ o,

hvor afkølingen påbegyndes til t = 0, og a(t) er klodens temperatur, målt i grader, til tiden t.

A) hvilken temperatur blev jernklodsens opvarmet til?

B) til hvilket tidspunkt er jernklodsens temperatur 200 grader?

C) hvilken temperatur har luften, hvor klodsen afkøles?

D) hvilken temperatur nærmer klodsen sig, når tiden går?

får jernklodsen nogensinde en temperatur på 20 grader?

Jeg har lavet A og B - mangler bare de andre .. nogen som kan hjælpe ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2009 af Isomorphician

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=596727


Svar #2
06. september 2009 af missunknow (Slettet)

det hjalp en smule, men jeg forstår altså ikke hvorfor C og D er 20 grader?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2009 af mathon

to vinkler, der har fælles ben

højre ben i den ene er højre ben i den anden
venstre ben i den ene er venstre ben i den anden


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2009 af mathon

sorry


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. april 2013 af Krabasken (Slettet)

#  2

C og D = 20 grader, fordi klodsen jo ikke kan blive´koldere end den luft, den ligger og køler af i   :-)

 

Skitse vedhæftet -

Vedhæftet fil:000.PNG

Skriv et svar til: logaritmefunktion hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.