Matematik

nulreglen

06. september 2009 af etplaura (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Nogen, der har lyst til at regne en eller flere af følgende opgaver?

Brug nulreglen ved løsning af hver af ligningerne:

a) x2 - 94x = 0

b) x3 - 5x2 = 0

c) x3 + 31x = 0

d) 3x3 + 12x2 = 0

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2009 af peter lind

Jeg vil ikke regne dem for dig; men jeg vil gerne give dig nogle tips. I alle opgaver skal du sætte noget ud foran en parantes. Det du skal sætte ud foran en parantes er i opgave a) x, opgave b) x2 opgave c opgave c) x og i opgave d) 3x2


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2009 af mathon

a) x·x - 94·x = 0

x(...........) = 0


Svar #3
06. september 2009 af etplaura (Slettet)

#1: Så i f.eks. a, bliver det da: x(x - 94x) = 0?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2009 af mathon

x(x - 94) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2009 af mathon

dvs
x = 0  ∨  x = 94


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. september 2009 af mathon

b) x2·x - 5·x2 = 0

x2·( x - 5) = 0


Svar #7
07. september 2009 af etplaura (Slettet)

#6: Mathon,

Tak for dit svar.

Så det vil sige x2 = 0   ∨    x = 5?


Skriv et svar til: nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.