Matematik

?

07. september 2009 af SuziihShakur (Slettet)

- Jeg har brug for hjælp til brøker.

Den lyder sådan: (2/5 * 7/23 - 10/23 * 3/2) * 1/2

Jeg får den til; 14/230 - 15/46         er det rigtigt?????


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. september 2009 af MN-P (Slettet)

  (2/5 * 7/23 - 10/23 * 3/2 ) * 1/2 =               brøg gange brøk, tæller gonge tæller og nævner gange nævner

( 2*7 / 5*23 - 10*3 / 23*2 ) * 1 / 2 =            flææesnævner i parentesen 5*2*23

( 2*7*2 / 5*23*2 - 10*3*5 / 23*2*5 ) * 1 / 2 =        ganger ud og samler på en brøkstreg

( 28-150 / 230)* 1 / 2 =                                           brøg gange brøk

-122*1 /230*2 =                                                  forkorter med 2

-61/230


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2009 af ttbonen (Slettet)

Ja , det er rigtigt, men ville nok skrive det som MN-P har gjort (-61/230)


Skriv et svar til: ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.