Matematik

Definitionsmængde og værdimængde

09. september 2009 af xxfutureingeneerxx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen der ved hvordan man finder definitionsmængden og værdimængden af funktionen y=4/3x+1????


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2009 af JonasE (Slettet)

Du skal spørge dig selv: Hvad må man ikke dividere med? Og Hvilke x'er skal man så undgå for at komme problemet til livs?


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2009 af mezn (Slettet)

Jeg sidder med samme opgave. JonasE kunne du måske komme med lidt mere hjælp?
på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2009 af JonasE (Slettet)

Jo, nu skal jeg forklare det:

Det er altid strengt forbudt at dividere med 0. nævneren er 3x+1, det vil altså sige, at 3x+1 skal indrettes så ledes at den ikke må få en x-værdi som gør udtrykket lig 0. det er ud til at -1/3 er det tal. Foruden x=-1/3 er funktionen defineret for alle reelle tal.

I matematik sprog hedder definitionsmængden:

Dm(x)={R\-1/3)

Værdimængden bliver da alle de funktionsværdier som funktionen kan antage. Det findes let ved at tegne grafen for f(x).

Det bliver alle reelle tal undtagen det punkt hvor x ikke er defineret. Det må i selv finde ved at tegne en graf for funktionen. :-)


Skriv et svar til: Definitionsmængde og værdimængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.