Matematik

deltafunktion - delta(t)

10. september 2009 af Kenan89 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har fået følgende opgave:

Indtegn i et retvinklet koordinatsystem deltafunktionen f ( t ) = delta( t + 2 ) + delta ( t – 2 )

Vil det sige den går 2 op og 2 ned i 0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Nej, en deltafunktion går op eller ned afhængigt af fortegnet på funktionen; ikke på argumentet.

Det er korrekt, at du skal have en deltafunktion placeret i t = +/- 2.


Svar #2
10. september 2009 af Kenan89 (Slettet)

okay dvs den går 1 op i -2 og 1 op i 2 ?



Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Delta-funktionen er jo uendelig høj (eller dyb - det kan jeg ikke lige huske) i det punkt, hvor den befinder sig, men integralet over den giver dog 1. Den skal derfor gå enten uendelig højt op eller uendelig langt ned ved t=+/- 2.


Svar #4
10. september 2009 af Kenan89 (Slettet)

Eksemplet i min bog tegner det bare således:

http://img15.imageshack.us/img15/6483/deltaa.jpg

så hvis der ikk står noget foran deltaet tegner den en "pil op" når den kommer til 1 ..


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Ah, ja det er fordi det er meget svært at tegne en funktion uendelig høj. =)


Svar #6
10. september 2009 af Kenan89 (Slettet)

Ja ja men hvis der nu stod 3 foran så går den op til 3 .. så det var bare lige derfor om det så var rigtigt at den skulle gå op til 1 .. men tak for hjælpen :)


Svar #7
10. september 2009 af Kenan89 (Slettet)

forresten, hvorfor er den ovre i 2 kvadrant når der står t+2 og i 1 kvadrant når der står t-2 ?


Skriv et svar til: deltafunktion - delta(t)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.