Matematik

nulreglen

10. september 2009 af Casabonn (Slettet)

Hey folkens

Her har jeg et udtryk: 2x2 - x = 0

Hvordan skal jeg starte? Nogle som vil være venlige og fortælle mig


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. september 2009 af Dynin (Slettet)

#0 sæt x udenfor parentes


Svar #2
10. september 2009 af Casabonn (Slettet)

#1

x(2x-1)=0

x = 0      2x-1 = 0

hvad gør jeg nu?


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. september 2009 af Dynin (Slettet)

#2 løs 2x-1=0 for x


Svar #4
10. september 2009 af Casabonn (Slettet)

#3

hvad mener du?


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. september 2009 af Dynin (Slettet)

#4 for hvilke x er 2x-1=0


Svar #6
10. september 2009 af Casabonn (Slettet)

x(x-1)=0 ??


Brugbart svar (1)

Svar #7
10. september 2009 af Dynin (Slettet)

#6 jeg tror vist jeg forvirrer dig ... fra din #2 har du

2x2-x=0

x*(2x-1)=0 ............. som med nulreglen giver

x=0 eller 2x-1=0 ..................... her skal du så løse ligningen 2x-1=0 og får ...


Svar #8
10. september 2009 af Casabonn (Slettet)

#7

Forstår dig stadig ikke helt. Det er da x(x-1)=0 ?? --> x = 0   x - 1= 0 (x = 1)


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. september 2009 af Dynin (Slettet)

#8 nej ... 2x-1=0 ⇔2x=1⇔x=½ ikk


Brugbart svar (1)

Svar #10
10. september 2009 af Dynin (Slettet)

#8 hed ligningen ikke 2x2-x=0 ... men jo ligningen x(x-1)=0 ⇒ x=0 eller x=1


Svar #11
10. september 2009 af Casabonn (Slettet)

#9 jo nemlig

har lige et til spørgsmål

4z2 + z = 9z

z(4z + 1) = 0

z = 0     4z + 1 = 0

hvad så nu??


Brugbart svar (1)

Svar #12
10. september 2009 af Dynin (Slettet)

#11 lidt rettelser

4z2 + z = 9z  ⇒ 4z2-8z=0 ⇒ 4z(z-2) ⇒ ... som ovenfor


Svar #13
10. september 2009 af Casabonn (Slettet)

#12 hvorfor står der 4z2 - 8z = 0 ??


Brugbart svar (1)

Svar #14
10. september 2009 af Dynin (Slettet)

#13

4z2 + z = 9z                træk 9z fra begge sider

4z2 + z -9z = 9z - 9z           som er

4z2-8z =0


Svar #15
10. september 2009 af Casabonn (Slettet)

ah okay

4z2 - 8z = 0

4z (z - 2) = 0

4z = 0   z - 2 = 0

z = 0      z = 2 ??


Brugbart svar (1)

Svar #16
10. september 2009 af Dynin (Slettet)

#15 jeps


Svar #17
10. september 2009 af Casabonn (Slettet)

okay. sidste spørgsmål. der var en som hjalp mig med dette udtryk: (2/ab - b2) + (2/a2 + ab) - (4/a2 - b2) = 2/ab

2/ab-b2 + 2/a2+ab - 4/a2-b2= fællesnævner a*b*(a+b)(a-b)

2/b(a-b) + 2/a(a+b) - 4/(a+b)(a-b) forlænger alle brøker til fællesnævner(=FN)

2*a(a+b)/FN +2*b(a-b)/FN -4*a*b/FN= samler på en brøkstreg

2a(a+b)+2b(a-b)-4ab /FN=

2a²+2ab+2ab-2b² -4ab/FN=

2(a²-b²)/FN=

2(a+b)(a-b) / ab(a+b)(a-b) forkorter med (a+b)(a-b)

2/ab

mit spørgsmål er bare, hvorfor fællesnævneren er ab(a+b)(a-b) ??


Brugbart svar (0)

Svar #18
10. september 2009 af Dynin (Slettet)

#17 i hvilken tråd?


Svar #19
10. september 2009 af Casabonn (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=730293#730318


Brugbart svar (0)

Svar #20
10. september 2009 af Dynin (Slettet)

#19 kig på nævner i hver af leddene:

1. b(a-b)

2. a(a+b)

3. (a-b)(a+b)

... dette giver en fællesnævner ab(a-b)(a+b)


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.