Matematik

Logaritmefunktionen..

12. september 2009 af Hhammoura (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey, sidder i en krise.
Kan ikke løse den her:
Log(x^2+64)=2

Er nået her, men ikke længere:
=>log(x^2)+log(64)=2
Men med x^2,,.. er jeg fortabt??

Håber nogle kan hjælpe..
Mv


Brugbart svar (2)

Svar #1
12. september 2009 af Exupery (Slettet)

Der gælder ikke nogen regel, der siger, at log(a+b)=log(a)+log(b)!

Der gælder derimod en regel, der siger, at 10^log(x)=x

så:

Log(x^2+64)=2 => 10^(log(x^2+64))=10^2 => x^2+64=100


Brugbart svar (4)

Svar #2
12. september 2009 af JKaram (Slettet)

Assalamo Aleikum amigo.

Nu skriver jeg facit for dig, og så kan du prøve at komme frem til det. Kan du ikke det, så må du skrive, og så kan jeg hjælpe dig noget af vejen. Hvis ligningen løses med hensyn til x er:

x = - 7.5·i ∨ x = 7.5·i

, hvor i er den imaginære enhed.

Karam


Svar #3
12. september 2009 af Hhammoura (Slettet)

Mange tak..  :)

Gik bare ud fra at jeg kunne bruge potensregnereglerne på den måde..


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2009 af Exupery (Slettet)

#2 Komplekse tal??

Ligningen har to helt simple reelle løsninger...


Svar #5
12. september 2009 af Hhammoura (Slettet)

karam:

Jeg har løst ligningen, og får svaret til at blive +/- 6, da x^2+64=100 er kvadratroden af 36.

mv


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. september 2009 af Exupery (Slettet)

Korrekt.

Komplekse tal er i øvrigt ikke gymnasie-pensum.


Skriv et svar til: Logaritmefunktionen..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.