Matematik

Logaritmefunktion

12. september 2009 af Hhammoura (Slettet) - Niveau: B-niveau

Argh.. Endnu en opgave jeg ikke kan løse..

- log(x+(x+1)=log(15-x)

- log(x)+log(x+1)=log(15-x)

Håber nogle kan hjælpe :):)

mv


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. september 2009 af JKaram (Slettet)

Ved du hvad der sker når man opløfter nogen med 10-tals logaritmen, log, i 10?

Karam


Svar #2
12. september 2009 af Hhammoura (Slettet)

Ja, altså selve titalslogaritmen til et tal fx y er den eksponent, som 10 skal opløftes til for at give selve tallet.

Fx:
log100=2 fordi 10^2=100
log10=1 fordi 10^1=10
.. ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2009 af Exupery (Slettet)

Du skal bruge samme regel, som jeg fortalte dig om i dit sidste indlæg.


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. september 2009 af mathon

-log(x+(x+1)) = log(15-x)         -½<x<15

-log(2x+1) = log(15-x)

log(1/(2x+1)) = log(15-x)

1/(2x+1) = (15-x)

1 = (15-x)(2x+1)

1 = 30x + 15 - 2x2 - x

2x2 - 29x - 14 = 0    

x = (29 ± √(953))/4

x ≈ -0,4677  og  x ≈ 14,9677      som begge ligger i intervallet -½<x<15


Skriv et svar til: Logaritmefunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.