Matematik

Integralregning

12. september 2009 af Heksin (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal integrere (x^2+x) * (ln(x)+2)

Jeg vil bruge partiel integration, og jeg vælger at sætte (x^2+x) som g, og (ln(x)+2) som f.

Jeg ved desværre ikke hvordan jeg laver integrationstegnet, og vil istedet bruge "}"

jeg skal bruge formlen:  } f*g dx = f * G - } f' * G dx

Jeg har problemer med at finde udaf hvordan man laver den sidste del, nemlig } f' * G dx. Er der nogen der kan hjælpe mig lidt ad vejen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2009 af peter lind

Der findes i bjælken lige over vinduet, hvori du skriver din tekst, en række symboler. Hvis du trykker på Ω vil du få et vindue op med diverse tegn du kan bruger herimellem integraltegnet.

f'=1/x ogG(x) =  ∫x2+xdx =  x3/3+x2/2 Ganger du det sammen får du et simpelt polynomium.


Brugbart svar (2)

Svar #2
12. september 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:integral_49.doc

Svar #3
12. september 2009 af Heksin (Slettet)

Tak for begge svar :)

Jeg vil nu sætte mig ned og prøve at forstå hele ideen :)

tak for hjælpen :)


Svar #4
12. september 2009 af Heksin (Slettet)

Er der nogen der kan gennemgå denne udregning jeg har lavet? og så lige tilbagemelde om jeg har løst den korrekt eller ej.


Svar #5
12. september 2009 af Heksin (Slettet)

Det virker vidst ikke for mig at uploade filen :(



Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.