Matematik

tredjegradsligninger

13. september 2009 af osst (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan løser jeg følgende ligning unde lommeregner?

x^3-4x=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2009 af peter lind

Sæt x uden for en parantes og brug nulreglen.


Svar #2
13. september 2009 af osst (Slettet)

hvordan bruger man den i 3 gradslignigner?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2009 af peter lind

Hvis du sætter x uden for en parantes får du x(x2-4)=0. For at dette skal gælde skal mindst en af faktorene være 0.


Svar #4
13. september 2009 af osst (Slettet)

Det første der du har skrevet forstår jeg godt.

Men det sidste, med at en af faktorene skal være nul, den er jeg ikke helt med på?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2009 af peter lind

x=0 eller x2-4=0


Svar #6
13. september 2009 af osst (Slettet)

Er det svaret?


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. september 2009 af peter lind

Nej, Du skal løse de tilsvarende ligninger.


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. september 2009 af mathon

x = 0 eller x2- 4 = 0
x = 0 eller (x+2)(x-2) = 0


Svar #9
14. september 2009 af osst (Slettet)

Er ligningen så løst?


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. september 2009 af peter lind

Nej. Et facit skal skrives som x=a eller x=b eller x= c eller x=d eller .... ,eller du kan angive løsningsmængden som{a, b, c, d ...} , hvor a,b,c, d står for givne  tal for eks 1; 0 ; 5;  2,5


Svar #11
14. september 2009 af osst (Slettet)

Kan du ikke give et eksempel på hvordan man løser tredjegradsligniger?


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. september 2009 af mathon

kommer meget an på typen af 3. gradsligning
og er i øvrigt lidt kompliceret

.................

x = 0 eller (x+2)(x-2) = 0      brug nul-reglen


Skriv et svar til: tredjegradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.