Matematik

Approksimerende førstegradspolynomium

14. september 2009 af Johnnylandsen (Slettet)

 Hej

Jeg har haft om det approksimerende førstegradspolynomium, men kan ikke huske hvordan man gør helt præcist. Så her er en opgave jeg håber i kan hjælpe med:

Lad f(x)=3√(x)

Angiv det approksimerende førstegradspolynomium for f i x0=9

Angiv det approksimerende førstegrafspolynomiump(x) for f i x0=4

Mvh. John


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du noget forslag eller tanker selv?


Svar #2
14. september 2009 af Johnnylandsen (Slettet)

 Hm... ja

formlen p(x)=f(x0)+f'(x0)(x-x0) skal vidst bruges i den sidste. men når x0 er sat ind, så har jeg problemet med at komme videre. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Du skal bruge formlen i begge af opgaverne. Så du skal regne de ting ud, der skal bruges i formlen. Det værende f(x0), f'(x0) og x0.


Svar #4
14. september 2009 af Johnnylandsen (Slettet)

 #3:

f(x)=3√8730x
f`(x)=3*1/2√8730x0
p(x)=3√8730*9+f`(x)(x-9)

Har lige fundet dette i en gammel tråd, men fatter ikke helt hvor 8730 kommer ind i billedet fra :S


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: De skal heller ikke være der.


Svar #6
14. september 2009 af Johnnylandsen (Slettet)

f(x)=3√x
f`(x)=3*1/2√x0
p(x)=3√x*9+f '(x)(x-9)

Nårh... så kan jeg bedre forstå hvorfor det var så forvirrende. Men det da da stadigt ikke rigtigt vel?


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Nej, du mangler at indsætte x0, i f(x0) og f'(x0).


Svar #8
14. september 2009 af Johnnylandsen (Slettet)

tror jeg fandt løsningen i mine egne notater:

P(x)=f(x0)+f'(x0)(x-x0)
x0 = 4
Funktion: f(x)=√(x)

P(x)=f(4)+f'(4)(x-4)
P(x)=2+0,5*4-0,5(x-4) Det er bare her jeg bliver usikker på hvordan jeg har gjort, :S
5*4-0,5=0,25
P(x)=2+0,25(x-4)
P(x)=2+0,25x-1
P(x)=0,25x+1
 


Svar #9
14. september 2009 af Johnnylandsen (Slettet)

halloo?? 


Skriv et svar til: Approksimerende førstegradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.