Matematik

Differentialligning

15. september 2009 af stradel (Slettet)

Jeg har en integralkurve til differentialligningen

dy/dx = y / (y - 1) | y > 1

som går gennem punktet P(4,3)

Jeg skal bestemme en ligning for tangenten til denne kurve i punktet P (skal regnes i TI på computer)

... Her er jeg så lidt i vildrede??
Jeg havde en ide om desolve(y ' =y / (y - 1) and y(4)=3,x,y)|y>1 men så får jeg y =3, og det synes jeg umiddelbart ikke giver mening..


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2009 af mathon

i P(4,3)
dy/dx = 3 / (3 - 1) = 1,5

tangentligning i P(4,3):
y-3 = 1,5·(x-4)
 


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.