Matematik

Differentialkvotient.

16. september 2009 af P.L. (Slettet)

Har virkelig svært ved at differentiere funktioner såsom:

a) f(x) = exp(3x) + 5x

b) f(x) = exp(x) + ln(x)

c) f(x) = (x^3 - 1)^2 + exp (-6x+3) 

Har prøvet: 

a) f(x) = exp(3x) + 5x * (3x) + 5x = exp 9x + 25 ??

b) f(x) = exp(x) + 1/x ??

c) f(x) ??? 

Håber virkelig der er nogle der kan hjælpe mig, og gerne i en meget forklaret udgave af hvad man gør ? Vil så gerne lære at differentiere funktioner som disse.. 

På forhånd tusind tak... 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. september 2009 af mathon

a) f(x) = exp(3x) + 5x
    f '(x) = 3exp(3x) + 5

b) f(x) = exp(x) + ln(x)
    f '(x) = exp(x) + (1/x)

c) f(x) = (x3-1)2 + exp(-6x+3)
    f '(x) = 2(x3-1)·(x3-1)' + exp(-6x+3)·(-6x+3)'
    f '(x) = 2(x3-1)·3x2 + exp(-6x+3)·(-6)
    f '(x) = 6x(x3-1) - 6·exp(-6x+3)

  
 


Skriv et svar til: Differentialkvotient.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.