Matematik
hjælp til en matematikopg.
01. januar 2005 af
cs (Slettet)
Hej er der nogle der gider at give et par hints til en opgave som denne, da jeg har lidt begyndelsesvanskeligheder.
en partikel bevæger sig i planen. Acellerationsvktoren a=r´´(t) er konstant.
a=(0,-10)
og det oplyses at r´(0)=(20,40) og at
r(0)=(0,0)
1) bestem r´(t) og r(t)
2)bestem det tidspunkt på banekurven hvor der er vandret tangent
en partikel bevæger sig i planen. Acellerationsvktoren a=r´´(t) er konstant.
a=(0,-10)
og det oplyses at r´(0)=(20,40) og at
r(0)=(0,0)
1) bestem r´(t) og r(t)
2)bestem det tidspunkt på banekurven hvor der er vandret tangent
Svar #1
02. januar 2005 af sigmund (Slettet)
1)
Du finder r'(t) ved at finde integralet til r''(t)=(0,-10). Ved integration fås r'(t)=(0,-10)*t + c, hvor c kan findes ud fra betingelsen r'(0)=(20,40): r'(0)=(0,-10)*0 + c = (20,40) => c=(20,40). Dvs. at r'(t)=(0,-10)*t+(20,40).
På samme måde findes r(t).
2)
Hvad skal der gælde der hvor banekurven har vandret tangent? Kig i din lærebog, hvor du vil finde svaret.
Du finder r'(t) ved at finde integralet til r''(t)=(0,-10). Ved integration fås r'(t)=(0,-10)*t + c, hvor c kan findes ud fra betingelsen r'(0)=(20,40): r'(0)=(0,-10)*0 + c = (20,40) => c=(20,40). Dvs. at r'(t)=(0,-10)*t+(20,40).
På samme måde findes r(t).
2)
Hvad skal der gælde der hvor banekurven har vandret tangent? Kig i din lærebog, hvor du vil finde svaret.
Svar #2
02. januar 2005 af cs (Slettet)
er r(t)=(0,-10)*t+(0,0)
og derudover så kan jeg ikke finde i min bog hvor det gælder at banekurven har vandret tangent. Håber der er lidt hjælp at hente.
og derudover så kan jeg ikke finde i min bog hvor det gælder at banekurven har vandret tangent. Håber der er lidt hjælp at hente.
Svar #3
03. januar 2005 af sigmund (Slettet)
Nej, det må være r(t)=(0,-5)*t^2+(20,40)*t+(0,0)=(0,-5)*t^2+(20,40)*t.
Du burde kunne finde noget i bogens afsnit om parameterfremstillinger. Ellers er der vandret tangent når y'(t)=0 og lodret tangent når x'(t)=0.
Du burde kunne finde noget i bogens afsnit om parameterfremstillinger. Ellers er der vandret tangent når y'(t)=0 og lodret tangent når x'(t)=0.
Skriv et svar til: hjælp til en matematikopg.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
