Matematik

bmi

16. september 2009 af louisææ (Slettet)

 Hej.

NOgen som lige kan hjælpe?

en person er 1,65 m høj og har et bmi på 19. Bestem personens vægt?

Skal jeg så ikke lave en ligning? x:1,65 = 19 ...

Jeg kan bare ikke få det til at gå op

En person har et bmi på 26 og vejer 80 kg, hvor høj er personen?

70,2/x = 24,3 

hmm... og denne her?

Jeg har 35 mønter, det er 25 øre og 50 øre, hvis 25 ørerne var 50 øre og 50 ørerne var 25 øre ville jeg have 2 kr og 75 øre mere end jeg har nu. Hvor mange penge har jeg nu? Jeg kan ikke rigtig finde en ligning der viderefører en løsning.

og er disse rigtige 

b) 4 + (2 + x ) * ( x + 3)
8 + 4x * 4x + 12

c) 4 – (2 + x ) * (x + 3)
4 – 2 – x * 4x - 12
 

Tak!

Louise


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2009 af kieslich (Slettet)

BMI = m/h2    altså vægten(i kg) divideret med højden(i m) i anden potens.   x/1.652 = 19

x = antal 25øre  y = antal 50 øre..       x + y = 35,      y*0.25 + x*0.5 = 2.75 + x*0.25 + y*0.5  to ligninger med to ukendte. så den sidste giver x*0.25 = 2.75 + y*0.25   <=>  x = 11 + y  ( har ganget med 4)    sat ind i den første   11 + y + y = 35 resten kan du vist godt selv.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2009 af kieslich (Slettet)

#0

b) 4 + (2 + x ) * ( x + 3) = 4 + 2*x + 2*3 + x*x + x*3      alle led i første parentes skal ganges med alle led i anden parentes

          =  4 + 2x + 6 + x2 + 3x = x2 + 5x + 10

c) 4 – (2 + x ) * (x + 3)  Prøv selv med denne


Svar #3
17. september 2009 af louisææ (Slettet)

 c ) 4 - (2 + x ) * (x + 3 )
      4 -  2x + 6 + x^2 + 3x
  = x + x^2 + 10 

? eller. 


Svar #4
17. september 2009 af louisææ (Slettet)

 4 * (3 + x ) – 2 * (8+2x)
12 + 4x – 16 – 2x
= 2x - 4

er denne også rigtig?


Svar #5
17. september 2009 af louisææ (Slettet)

 x = antal 25øre y = antal 50 øre.. x + y = 35, y*0.25 + x*0.5 = 2.75 + x*0.25 + y*0.5 to ligninger med to ukendte. så den sidste giver x*0.25 = 2.75 + y*0.25 <=>

--> forstår ikke derfra... ? x = 11 + y ( har ganget med 4) sat ind i den første 11 + y + y = 35 resten kan du vist godt selv.


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. september 2009 af kieslich (Slettet)

#5

 x = antal 25øre y = antal 50 øre.. x + y = 35, y*0.25 + x*0.5 = 2.75 + x*0.25 + y*0.5 to ligninger med to ukendte. så den sidste giver x*0.25 = 2.75 + y*0.25 <=>  1/4*x = 2.74 + 1/4*y  <=>  4*1/4*x = 4*2.75 + 4*1/4*y  ganget med fir på begge sider i ligningen       <=>  x = 11 + y    første ligning hed x + y = 35  heri indsættes x = 11 + y så vi får   (11 + y) + y = 35

<=>  11 + 2y = 35   <=>  2y = 24 <=>  y = 12  og så må x = 35 - 12 = 23.

anden metode:  vi har x = 11 + y   og x + y = 35 <=> x = 35 - y    x'erne er jo de samme så det der står på højresiderne i de to ligninger er det samme.  så  11 + y = 35 - y  <=> 11 + 2y = 35 som løses som den ovenfor.


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. september 2009 af kieslich (Slettet)

Havde overset de andre indlæg

c ) 4 - (2 + x ) * (x + 3 )
4 - 2x - 6 - x^2 - 3x      Der kommer - på alle leddene fra parenteserne
=- 5x - x^2 -2

4 * (3 + x ) – 2 * (8+2x)
12 + 4x – 16 – 4x
= 2x - 4


Svar #8
17. september 2009 af louisææ (Slettet)

 Tak skal du have :)


Svar #9
17. september 2009 af louisææ (Slettet)

 # 6..

svaret er altså 23?


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. september 2009 af kieslich (Slettet)

ja for antallet af 25ører


Svar #11
18. september 2009 af louisææ (Slettet)

 jamen så er det jo ikke hvor mange penge jeg så har? 

el. mener du det er 23 øre. 

altså 23 * 0,25 = 5,75 kr?


Brugbart svar (0)

Svar #12
18. september 2009 af kieslich (Slettet)

Du har 23 25ører og 12 50ører (se #5 hvor både x og y er fundet), så du har 23*0.25 + 12*0.5 = 11,75 kr.


Skriv et svar til: bmi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.