Matematik

Hvordan overslagsregner man?

17. september 2009 af lisaandersson (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg er i stor tvivl om hvordan man overslagsregner. Jeg er ingen ørn til matematik, så det ville være rart, hvis man kunne skærer det ud i pap. Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2009 af osten12345 (Slettet)

hvad mener du med det?


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2009 af osten12345 (Slettet)

Det er jo bare en foreløblig beregning?


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. september 2009 af bQnne (Slettet)

 overslagsberegning vil sige at du afrunder til alt hvad du synes er nemt at regne med, og gør resultatet så realistisk som muligt.

F.eks.:   365,97 kr. + 287,36 kr. + 777,77 kr.   bliver til  360 + 280 + 770, og så ved du at du har trukket lidt over 10 kr. fra i dit overslag som du så kan tilføje til sidst.

360 + 280 = 640    640 + 770 = 1410 kr.     plus den der 10'er   = 1420 kr. 

DET er overslag. En nem og hurtig måde at udregne f.eks. en totalpri når du er ude og handle.


Svar #4
18. september 2009 af lisaandersson (Slettet)

Mange Tak (:


Skriv et svar til: Hvordan overslagsregner man?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.