Matematik

Propertionalitet

19. september 2009 af Hey1990 (Slettet)

Jeg forstår ikk rigtig denne opgave ...

Undersøg om

a) arealet af cirkel med radius r er proportional med r^2

b) rumfanget af en terning med siden a er proportionalt med a^3


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2009 af mathon

hvordan skriver du sammenhængen mellem x og y,
hvis
de er proportionale?


Svar #2
19. september 2009 af Hey1990 (Slettet)

Det er noget med at to størrelser x og y kaldes proportionale, hvis der findes et tal k, så y = k*x eller y/x = k

k = proportionalitetsfaktoren ..


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2009 af mathon

Ja

nu hedder størrelserne
A og r2

A = π·(r2)

Er A og (r2)  proportionale, når den ene kan udtrykkes om en konstant gange den anden?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2009 af mathon

V = 1·(a3) ?


Skriv et svar til: Propertionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.