Matematik

Koordínatsæt :( hjæælp

21. september 2009 af Weberen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået stillet denne store opgave, og jeg har ingen anelse om hvordan den skal løses ?? please hjælp

 I et koordinatsystem er en cirkel C1 bestemt ved ligningen

x2 – 2x + y2 – 4y = 5

og en linje m er bestemt ved ligningen

x – 2y + 8 = 0

Linjen m skærer cirklen C1 i to punkter A og B, hvor A er skæringspunktet med den mindste førstekoordinat.

Beregn koordinatsættet til hver af punkterne A og B.

En cirkel C2 har centrum i punktet P(5,-6) og går gennem punktet A.

Bestem en ligning for cirklen C2.

Beregn den spidse vinkel mellem linjen m og linjen gennem A og P.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2009 af mathon

x2 – 2x +1 + y2 – 4y + 4 = 5 + 1 + 4

(x-1)2 +(y-2)2 = 10                 m: y ½x+4

skæring kræver
(x-1)2 +(½x+4-2)2 = 10   som reduceres til

x2 - 4 = 0


Skriv et svar til: Koordínatsæt :( hjæælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.