Matematik

Differentialligninger

23. september 2009 af Elturis (Slettet)

Ved ikke hvordan man skal løse opgaven:

Bestem den løsning f til differentialligningen y´=e(x-1)-2y

hvis graf i punktet A (1,f(1)) har en tangent med ligningen y=2x-1


Svar #1
23. september 2009 af Elturis (Slettet)

Skrivefejl som skal rettes:

y´=e^(x-1)-2y


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2009 af kieslich (Slettet)

Tangentens hældning er 2 så f'(1) = 2. indsættes i diff.ligningen fås  2 = e0 - 2f(1) <=> f(1) = -1.

desolve(y' = ex-1 - 2y and y(1) = -1,x,y)


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.