Matematik

Bestem en forskrift for F

24. september 2009 af natlund (Slettet) - Niveau: A-niveau

Om en F funktion gælder, at F(x) er stamfunktion til

f(x)= -x^3+3x

Linjen t med ligningen y = -2x+8 er tangent til grafen for F.

det oplyses at t har negativ 1.kooridnat.

Jeg skal nu bestemme en forskrift for F:

Er der nogen der kan hjælpe :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2009 af kieslich (Slettet)

#0

Om en F funktion gælder, at F(x) er stamfunktion til

f(x)= -x^3+3x         så F(x) = -1/4*x4 + 3/2*x2 + k

Linjen t med ligningen y = -2x+8 er tangent til grafen for F.   Der må så være et x0 , så F'(x0) = f(x0) = -2

det oplyses at t har negativ 1.kooridnat. Du mener sikkert at røringspunktet har negativ første koordinet, altså at x0 < 0.

Når x0 er fundet kan du finde y0 = -2x0+8

Jeg skal nu bestemme en forskrift for F:    Indsæt dit (x0,y0) i F(x) og bestem integrationskonstanten k.


Skriv et svar til: Bestem en forskrift for F

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.