Matematik

nul-regelen!

24. september 2009 af ggf (Slettet)

Hvordan løser jeg idsse vha. nul-regelen?

a. 3x(x-7)(12-3x)=0

b. 5x2-2x=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2009 af Isomorphician

Sæt hver faktor lig nul og løs mht. x.

a:

3x(x - 7)(12 - 3x) = 0 <=>

3x = 0  v  x - 7 = 0  v  12 - 3x = 0 <=>

x = ?  v  x = ?  v  x = ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2009 af Exupery (Slettet)

Nulreglen siger, at

Hvis a*b=0 da er enten a=0 eller b=0.

I dit eksempel har vi så, at

Hvis 3x(x-7)(12-3x)=0 da er enten 3x=0 eller (x-7)=0 eller (12-3x)=0.

Det samme gælder i næste opgave, når du har sat x uden for en parentes.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2009 af Dynin (Slettet)

#0 nulreglen siger at hvis a*b=0 så er a=0 eller b=0 ... så fx. for opgave a haves

3x(x-7)(12-3x)=0 da er 3x=0 eller x-7=0 eller 12-3x=0 som du regner videre på ...

EDIT: ØV jeg er for langsom ............... #2 du må ikke bruge hvis xx da er enten xx eller xx etc ... udsagnet "enten eller" er forskellig fra "eller" ikk ;-)


Skriv et svar til: nul-regelen!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.