Matematik

Hjælp til grænseværdi.

25. september 2009 af kronquist (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.

Hvad er grænseværdien :
lim   x  gående mod  0
 

sin(x2)/ln(1 + x2)

Bruger jeg hopitals regel?

Ved ikke lige hvad jeg gør.

Håer på svar:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2009 af Exupery (Slettet)

L'Hôpitals regel, ja.


Svar #2
25. september 2009 af kronquist (Slettet)

men kan ikke få det til at give det resultat jeg gerne vil have..

sin(x^2) / ln(1 + x^2)

diff =  cos(x^2)*2x / (2x / 1 + x^2)

Og hvad så ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2009 af kieslich (Slettet)

#2

men kan ikke få det til at give det resultat jeg gerne vil have..

sin(x^2) / ln(1 + x^2)

diff =  cos(x^2)*2x / (2x / 1 + x^2) = cos(x2)*2x*((1+x2)/(2x)) = cos(x2)*(1+x2)

jeg får det til 1, hvad ville du gerne have??


Svar #4
25. september 2009 af kronquist (Slettet)

Det skal give ½.

Man skal blive ved med at differentiere til man får en god funktion man kan sætte 0 ind i..

Håber det hjælper


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2009 af kieslich (Slettet)

min ti89 siger det skal give 1. Tjek lige at du har skrevet funktionen rigtigt op (ellers må der være fejl i facitlisten)


Skriv et svar til: Hjælp til grænseværdi.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.