Matematik

2.gradspolynomium

25. september 2009 af 1846 (Slettet) - Niveau: B-niveau

om et 2. gardspolynomium oplyses, at det her rødderne 3 og 5 og (4,7) ligger på dets graf opskriv en forskrift for polynomiet.

p(x)=

hjælp !!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2009 af peter lind

p(x) = a(x-r1)(x-r2) hvor r1 og r2 er rødderne. Indsætter du du rødderne og oplysningen oplysningen om at p(4)=7 får du en ligning til bestemmelse af a


Svar #2
25. september 2009 af 1846 (Slettet)

p(x) = a(x-r1)(x-r2)
med tal
p(x)=a(x-3) (x-5)
p(4)=7
a(4-3)(4-5)=7
a= -7
forskrift
p(x)=-7(x-3)(x-5)
p(x)=-7(x^2+15 ... 
                                  der mangler noget ikk ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2009 af mathon

7 = a(4-3) (4-5)


Svar #4
25. september 2009 af 1846 (Slettet)

er det forskriften ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2009 af peter lind

 #2 I den sidste linie mangler du  produkterne med x og rødderne. Ellers er det rigtigt.


Svar #6
25. september 2009 af 1846 (Slettet)

p(x)=-7(x^2-2x+15)  ??? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2009 af mathon

p(x) = -7(x2- 8x +15)

p(x) = -7x2 + 56x - 105


Svar #8
25. september 2009 af 1846 (Slettet)

tak for hjælpen alle sammen :)


Skriv et svar til: 2.gradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.