Matematik

ligningssystemet

25. september 2009 af 1846 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem løsningen til ligningssystemet
3x+4y = 10
       4y=10+3x
       y= 2,5+0,75x

4x-3y = 5
       -3y=5-4x
        y= -1,7 – (-1,3x)
 

hvad skal jeg nu ?

________________________________________________________________

En parabel er bestemt ved ligningen
                         y = x2 – x – 2.
     a. Bestem toppunktet for parablen.
     b. Bestem skæringspunkter med begge akser
         
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2009 af peter lind

I det første ligningssystem skal du skifte fortegn når du flytter 3x over på højre side. I det andet system må du ikke runde af til et  ciffer efter kommaet. Den afrunding kan ændre løsningen drastisk. Du kan sætte y fra den første ligning ind i den anden ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2009 af mathon

løsning kræver

2,5 - 0,75x = y = (4/3)x - (5/3)               der må ikke afrundes i en mellemregning.

substitutionsmetoden er kun for folk med brøkregningen i orden, hvilket Folkeskolen burde vide.

Derfor anbefales lige store koefficienters metode/modsatte koefficienters metode.

Men nu du er på vej med substitutionsmetoden.

(5/2) - (3/4)x = (4/3)x - (5/3)                 multiplicer med 12

(5/2)·12 - (3/4)x·12 = (4/3)x·12 - (5/3)·12

30 - 9x = 16x - 20

50 = 25x

x = 2                                  som indsat i den oprindelige ligning 3x+4y = 10

giver
3·2 + 4y = 10

4y = 4

y = 1


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2009 af mathon

til sammenligning:

I:   3x + 4y = 10                       I ganges med 3 og nummereres III
II:  4x - 3y = 5                          II ganges med 4 og nummereres IV

III:  9x + 12y = 30
IV: 16x - 12y = 20                    III og IV adderes                                     Ingen brøkregning

25x = 50
x = 2                                        som indsat i I giver

3·2 + 4y = 10
4y = 4
y = 1


 


Svar #4
25. september 2009 af 1846 (Slettet)

tak for hjælpen alle samme :)


Skriv et svar til: ligningssystemet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.