Matematik

Andengradspolynomier

26. september 2009 af Imperfektum (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg har fået et par opgaver for om andengradspolynomier. Normalt kan jeg løse dem hurtigt, men vi har at vide, at vi skal gøre det på en bestemt måde. Problemet er bare, at jeg ikke er helt sikker på, om jeg forstår denne måde.

Jeg har for eksempel ligningen:

(x-1)^2=4

Jeg må ikke gange parantesen ud. Hvordan skal jeg løse denne ligning? Det ville have givet mere mening, hvis der for eksempel stod x^2-5x=0, her kunne jeg jo bare sætte x uden for en parantes.

Men ... hvordan løser jeg ligningen (x-1)^2=4?

På forhånd tak for svaret. :-)


Svar #1
26. september 2009 af Imperfektum (Slettet)

Vi har fået at vide*


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2009 af joaquin90 (Slettet)

for at (x-1)^2 skal give fire skal (x-1) give 2 eller -2

for 2^2=4 og -2^2=4

(x-1)=2

x=3 eller x=-1


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2009 af goldenpearl (Slettet)

Tag kvadratroden på begge sider:

(x-1)=2


Svar #4
27. september 2009 af Imperfektum (Slettet)

Tusind tak!

Den drillede mig utrolig meget. Sad vist med det i for lang tid. ;)


Skriv et svar til: Andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.