Matematik
HJÆLP
Hej alle sammen.
hvordan reducér man (5m) / (2m^2+3mn))? Tak :))
Svar #2
27. september 2009 af mathon
nævner:
2m2 + 3mn = m·m + m·(3n) den fælles faktor sættes uden for en parentes
Svar #3
27. september 2009 af Jone (Slettet)
mathon.. hvor forsvinder 2-tallet i nævneren? og hvis vi forkorter med m i både tæller og nævner i første omgang, er der så ikke 5 tilbage i tælleren? og 2m^2 + 3n i nævneren?
Svar #5
27. september 2009 af Jone (Slettet)
kan du fortælle mig hvad du har gjort i mellemregningen .. altså her (5m) / ( m(m+3n))
Svar #8
27. september 2009 af Jone (Slettet)
altså jeg forstår godt at i nævneren har du sat m uden for parentes.. og det giver m + 3n. Men hvad gør du med 2 tallet i ligningen
Svar #9
27. september 2009 af mathon
m2 = m·m m·m erstatter m2 og 2 er derfor ikke "tryllet" fupagtigt væk...
Svar #10
27. september 2009 af Jone (Slettet)
hahah hvor er du sjov :) Jeg er ret sikker på at 2 ikke er tryllet "fupagtigt væk.. men jeg forstår godt at m*m = m^2 men det forklarer mig stadigvæk ikke hvordan 2-tallet kan forsvinde og vi får m+2n tilbage i nævneren,.. Fordi 2 tallet står foram m*m=m^2....altså når vi forkorter med m har m^2 ikke noget med 2 at gøre?
Svar #11
27. september 2009 af Jone (Slettet)
Jeg tror ikke, at jeg forstår det med 2-tallet i det opgave. Det er også lige meget. Men jeg lavede lige en anden opgave, og tænkte på om du lige kunne se og tjekke og det er rigtigt?
Kan det passe, at integralet af ∫10 (2x) / (x^2+1)) er [ (2*1/2x^2) / (1/3*x^3) + x )) ]10 ?
Svar #12
27. september 2009 af kieslich (Slettet)
Der smuttede et 2-tal i mellemregningerne:
(5m) / (2m2+3mn)
(5m) / (m(2m+3n))
5/(2m+3n)
Svar #13
27. september 2009 af kieslich (Slettet)
∫01 (2x)/(x2 + 1) dx giver ikke det du har skrevet. Brug substitution u = x2 + 1 du/dx = 2x
Svar #14
27. september 2009 af Jone (Slettet)
ok tak kieslich.. Jeg tænkte nok hvordan kan 2 bare forsvinde..hehe :)
Men kan du ikke hjælpe mig med at regne integralet af ∫01 (2x)/(x2 + 1) dx , for ved ikke hvordan jeg skal bruge substitution her...
Svar #15
27. september 2009 af kieslich (Slettet)
#13
∫01 (2x)/(x2 + 1) dx Brug substitution u = x2 + 1 du/dx = 2x <=> du = 2x dx
=∫01 1/(x2 + 1) *(2x) dx = ∫12 1/u du
Svar #16
27. september 2009 af Jone (Slettet)
Kan du fortælle mig hvad u står for og hvad du står for? Og kan du uddybe =∫01 1/(x2 + 1) *(2x) dx = ∫12 1/u du ?
Svar #17
27. september 2009 af Jone (Slettet)
Altså i den opgave.. ∫01 (2x)/(x2 + 1) dx Hvad er det indre og ydre funktion. Er x^2 + 1 den ydre funktion, og det er derfor du har differenteret det til du/dx = 2x ? For jeg er vant til at bruge dt i stedet for du. Det er måske derfor, der er opstået denne forvirring.
Skriv et svar til: HJÆLP
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
