Matematik

HJÆLP!

27. september 2009 af Jone (Slettet)

Hej alle sammen..

Har virkelig brug for hjælp til en opgave. Tak :))

Opg.

Lad funktionerne f: R --> R og g: R --> R være bestemt ved: f(x) = 3x+8 og g(x) = ax - 5 , hvor a er et vilkårligt reelt tal.

a) Bestem forskrifterne for de sammensatte funktioner f o g og g o f, hvor a = 2

b) Bestem det reelle tal a for hvilket det gælder, at f o g = g o f

c) Gør rede for, at funktionen f har en omvendt funktion. Bestem endvidere forskriften for den omvendte funktion

f^-1

d) Tegn graferne for f og f^-1, og bestem koordinatsættet for deres skæringspunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2009 af MN-P (Slettet)

Jeg tror det vil være en god ide at du læser om sammensatte funktioner i din matematikbog. Ikke bare læser teksten, men finder ud af meningen i den,


Svar #2
28. september 2009 af Jone (Slettet)

Jeg har faktisk læst det flere gange, og prøvede på at finde mening i det. Men de eksempler de har givet i bogen er ikke forståeligt for mig. Så derfor tænkte jeg på om nogen ikke kunne prøve på at hjælpe mig med denne opgave, så jeg evt. på den måde kunne forstå emnet. :))


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2009 af MN-P (Slettet)

f(x) = 3x+8 og g(x) = ax - 5

(f ο g)(x) kan også skrives som f(g(x))

y = f(g(x)) = f(ax-5)       nu indsættes (ax-5) i stedet for x i f

(fοg)(x) = 3(ax-5)+8 = 3ax-15+8 = 3ax-7


Skriv et svar til: HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.