Matematik

Sandsynlighedsregning

27. september 2009 af xfactor (Slettet)

har 2 maskiner der producerer hhv 45 og 55 % af en vare. Maskinen der producerer 45 har en fejlprocent på 10% og den anden maskine 8%

Maskine 1 P(1) = 0,45*0,10 = 0,045

Maskine 2 P(2) = 0,55*0,08 = 0,044

Hvad er sandsynligheden for at man trækker en fejl fra maskine 2?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2009 af hvadmeddet (Slettet)

Hvis det bare er ved ét forsøg skal du se hvad sandsynligheden for at maskine 2 laver fejl er. Det må være samme sandsynlighed som sandsynligheden for at udtrække en fejl fra maskine 2.


Svar #2
27. september 2009 af xfactor (Slettet)

 formulerede måske mit spørgsmål forkert.

I tilfælde af, at man opdager en fejl fra en af maskinerne, hvad er sandsynligheden for at fejlen kommer fra maskine 2? Det må være omkring 50 % men hvordan kommer jeg frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2009 af hvadmeddet (Slettet)

Hvis en fejl er opdaget, ved du sandsynligheden for det er 0,045+0,044=0,089.

At maskine 2 laver en fejl har sandsynlighed  0,044. Dermed må den sandsynlighed du søger være

0,044/0,089


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2009 af Maskinen (Slettet)

10
__
45 


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.