Matematik

definitionsmængde og værdimængde

04. januar 2005 af Happy (Slettet)
kan nogen bestemme en Dm og en Vm for denne brøk:

3X^2+4x/2x^2+2 ??

tusind tak... det haster..

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2005 af sigmund (Slettet)

Den er defineret for alle reelle tal. Dvs. at Dm(f)={R}. For at finde Vm(f) skal funktionens minimum bestemmes. Dette findes i x=-2/3. Dvs. at Vm(f)={[f(-2/3);uendelig]}.

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2005 af Duffy

Din udregning af værdimængden er IKKE rigtig!

Hvis f(x)=(3X^2+4x)/(2x^2+2) vil

f->1,5 for x->±uendelig.

For ekstremumspunkterne x=-0,5 & x=2

er f(-0,5)=-0,5

f(2)=2

Dvs. at Vm(f)={[-0,5;2]}.


Duffy

Skriv et svar til: definitionsmængde og værdimængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.