Matematik

Hjælp til trekantreging !

28. september 2009 af pkza (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en spidsvinklet trekant ABC er vinkel A=40 grader, linjestykke AB=7, og linjestykke BC=5

Beregn Vinkel C, Linjestykke AC og arealet af trekant ABC.

Hvis der skulle være nogen, som kunne hjælpe mig med dette, ville det være super fedt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2009 af peter lind

Brug sinusrelationerne sin(A)/a = sin(C)/c


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2009 af mathon

der er to løsninger
da
A er spids og c·sin(A)<a<c


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2009 af mathon

a2 = b2 + c2 - 2b·c·cos(A) hvoraf

b2 - (2·c·cos(A)·b + (c2-a2) = 0        hvoraf de to b-værdier beregnes


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2009 af mathon

sorry

der stod spidsvinklet trekant
og dermed kun én løsning

#1 er brugbar :-)


Svar #5
28. september 2009 af pkza (Slettet)

Bare iorden, mange tak begge to.


Skriv et svar til: Hjælp til trekantreging !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.