Matematik

diff......

29. september 2009 af niicki (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hejsa jeg sidder lige med en opgave jeg ikke helt kan få skovlen under....

måske der er en der har mod på at hjælpe?

opgaven lyder: f(x)= arctan(√x), find den afledede? jeg kan godt finde løsningen men jeg mangler lige lidt hjælp til gennemgangen af opgaven?

på forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2009 af mathon

kan du kun finde løsningen ved at solve
eller hvad?


Svar #2
29. september 2009 af niicki (Slettet)

hey..

bare ved at differentiere på lommeren.

altså bare ved at finde f´(x)..


Svar #3
29. september 2009 af niicki (Slettet)

jeg prøver ved substitution hvor u=√x

ved ikke helt om det er vejen frem??


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2009 af mathon

arctan'(x) = 1/(1+x2)           ved differentiation med hensyn til x

arctan'(y) = 1/(1+y2)·y'

arctan'(√(x)) = 1/(1+x)·(1/(2√(x)) = 1/(2√(x)·(x+1))


 


Svar #5
29. september 2009 af niicki (Slettet)

tak for hjælpen

 det hjalp mig lidt på vej..


Skriv et svar til: diff......

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.